Gyakori kérdések

Mit tanulhatok a TrendiNet WebSuliban?

Mint tudjuk, manapság aki nincs jelen az interneten, az nem is létezik. Így van ez a cégeddel is, ha nincs weboldalad, esetleg termékeid nem forgalmazod online boltban is, manapság szinte olyan, mintha nem is léteznél.

De miből is áll az online megjelenésed? Mire is lesz szükséged?

  • Első lépésben arra, hogy tudd, miről is van szó, mit vállalsz azzal, ha kilépsz az online piacra
  • Szükséged lesz egy weboldalra, esetleg termékeid számára egy webshopra
  • Mindehhez kell egy egységes arculat, ami megmutatkozik például a névjegyeden is, nem csak a weboldaladon, így lesz egy egységes megjelenése a cégednek.

A TrendiNet WebSuli online tanfolyamain olyan ismereteket sajátíthatsz el, melyek segítségével megalkothatod céged online jelenlétét, arculatát, és bátran léphetsz ki az internet világába a nagyok közé!

Hogyan zajlik a képzés? Hogyan lehet online tanulni?

A képzés teljes mértékben online történik, a saját géped mellett ülve sajátíthatod el az egyes tanfolyamok anyagait. A tanfolyamok egyes leckéit a tanfolyamok saját weboldalain találod majd meg, számos videóval és írásos anyaggal adva magyarázatot a mit-hogyan-miért kérdésekre.

A videókat követve lépésről-lépésre sajátíthatod el az ismereteket, és készítheted el saját weboldalad! Minden leckénél az oktató mondja és mutatja, mit hogyan csinálj.

Ha esetleg elakadnál, vagy bármilyen kérdésed merül fel a tananyaggal kapcsolatban, rögvest írhatsz is a tanfolyamok zárt fórumába, ahol az oktató és a társaid is válaszolhatnak.

Hogyan kerül ki majd a weboldalam az internetre?

Az ezzel kapcsolatos alapvető információkat az Alapozó tréningen sajátíthatod el. Ez az anyag összefoglalja számodra mindazt a tudást, aminek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy kilépj az online világba!

Amire alapvetően szükséged lesz, az egy saját domain név, és egy tárhely. Ezekre szükséged lesz a tanfolyamok során, így a tanfolyami regisztráció után segítünk lefoglalni őket számodra. Ezen fogod tudni majd elkészíteni saját weboldalad a tanfolyamok során, és később bármikor!

Azt hallottam a blog írása fontos, ha azt akarom, hogy megtalálják a weboldalam. Igaz ez? És fogok tudni ilyet készíteni?

Igen, a blog írása tényleg fontos kérdés a tartalmat illetően. A Csináld magad weboldalad – kezdő tanfolyam során találsz majd olyan leckét is, melyből kiderül, miből is áll össze egy blog, és hogyan vezesd azt jól a későbbiekben.

A Csináld magad weboldalad – haladó tanfolyamon pedig megismerhetsz még egy módszert, mellyel még szerethetőbbé teheted a tartalmaid a keresők számára.

Egyelőre halvány elképzelésem sincs, hogyan is kezdjek ebbe bele. Mennyire indul nulláról a képzés?

Az alapok mindig nagyon fontosak, nélkülük nincs mire építkezni. Így, ha az alapok sem világosak számodra, mindenképp először az Alapozó tréninggel kezdd a tanulást! Ez segít, hogy rend legyen a fejedben, és felkészülten vágj bele saját weboldalad elkészítésébe!

Ezután a Csináld magad weboldalad – kezdő tanfolyam a gyakorlati megvalósítást szintén az alapoktól kezdi így nem lesz olyan lépcsőfok ahol lemaradhatnál.

Öreg vagyok én már ehhez….

Na erről hallani sem akarok!

Azon ügyfeleimnek, akiknek valaha weboldalt készítettem, átadáskor egy oktatást tartottam, és így van ez a mai napig. Ezen az oktatáson elmagyarázom nekik, hogyan is tudják majd később használni az oldalukat, amit átadok nekik, hogyan vezessék a blogjukat, stb.

Egyik oktatás sem tartott 3 óránál tovább…. Egyszerűen nem volt rá szükség!

Pedig az ügyfeleim nem épp tizen-huszonévesek voltak, volt köztük 70 felé járó is! Minden csak akarás kérdése!!

Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamokra?

A tanfolyamok saját oldalain található űrlapok kitöltésével és a Jelentkezés gombra kattintással tudsz jelentkezni a tanfolyamokra! De hol is vannak a tanfolyamok saját oldalai? Itt találod őket:

Mi történik azután, ha jelentkezek egy tanfolyamra?

Kapsz egy visszaigazoló levelet a jelentkezésedről. Ebben találod a további információkat, így fontos, hogy pontosan add meg az email címed!

Jelentkezés után kiállítunk számodra egy díjbekérőt, melynek befizetése után küldjük el részedre a könyvelésbe tehető számlát. Egyúttal hozzáférést is kapsz a tanfolyam online felületéhez, valamint megkezdjük a tárhelyed és az általad választott domain neved regisztrációját is, ha kéred. A domain és tárhely költségét a tárhelyszolgáltató felé kell majd fizetned. Az aktuális árakat itt tudod ellenőrizni a domain és a tárhely menüpontokban. Tárhelynél a Web 1G csomag is elegendő a tanfolyamhoz, és nagy eséllyel a későbbiekben is.

Természetesen a domained regisztrációs időszaka alatt már ismerkedhetsz a tananyaggal, készülhetsz a gyakorlati megvalósításra, aminek neki is kezdhetsz, amint használatba veheted a domain neved (Ennek az átfutási ideje 48 óra a feltételes használatba vételig, 8 nap a teljes jogtulajdonosságig. A tárhely néhány óra alatt elkészül.)

Nincs nekem erre időm…

Manapság mindenki elfoglalt. De tényleg. Én is kerestem programozót a múlt héten egy alkalmi munkára. Az ember azt hinné, hogy ha munkát adna, akkor arra azért csak van kereslet… hát nincs. Senkinek nincs ideje.

Teljesen megértem, ha elfoglalt vagy, és úgy érzed, nincs neked erre időd.

Azonban gondold végig, hogy mennyivel lenne könnyebb esetleg a cégednek, ha lenne weboldalad vagy webáurházad? Nem azon kéne annyit dolgoznod, hogy behozd a vásárlóid a boltodba, vagy hogy terjedjen a híred weboldal nélkül is, hanem azon, hogy kezelni tudd a látogatókat és megrendeléseket.

Nem ámítalak, nem lesz több időd. Sem így, sem úgy. Soha nem fogsz ráérni. De az üzletednek jobb lenne, ha lenne online megjelenése.

Ha a tanfolyamokra minden hétvégén rááldozol 2-3 órát, akkor néhány hónap alatt lesz egy működő, stílusos weboldalad.

Ha azonban ennél hamarabb szeretnéd, ha elkészülne, de semmiféleképp nem tudod belesűríteni a teendőid rengetegébe, akkor keress meg nyugodtan a business@trendinet.hu címen, és megbeszéljük, hogy milyen online megjelenésre is lenne szükséged, és elkészítem azt számodra. Természetesen egyedi ajánlatot követően, szerződéses keretek között!

Tedd fel te is kérdésed!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Kérdésed (kötelező)