Biztosan találkoztál már a hangulatjelekkel (smile, emoji) számos programban. Használhatók ezek weboldaladon 😉 , chaten, skype-on, és számos más helyen is, például facebookon.

Mivel a facebook nem ad a kezünkbe szövegszerkesztési lehetőségeket, ezért kénytelenek vagyunk más módon feldobni a szövegeinket. Ebben, és hangulatunk, mondanivalónk érzékletesebb kifejezésében nyújtanak segítséget a facebook hangulatjelek, melyekhez alább találsz 4 nagyszerű lelőhelyet.

1. A Symbols $ emoticons oldala

Itt nem csak facebookra találsz ilyen hangulatjeleket, és nem is csak az alapértelmezett ikon formátumúakból válogathatsz. Találhatsz számos kép formátumú hangulatjelet is, melyeket az oldalról kimásolva (a másolás gombra kattintva) a facebookon képként jeleníthetsz meg.

2. A piliapp.com oldal

Egyszerűen kattints rá valamelyik ikonra, és ezzel ki is másoltad a vágólapra. Facebookon egy Ctrl+V -vel be is illesztheted a szövegbe. Ráadásul az oldal felső részén megjelennek azok az ikonok, melyeket legutóbb használtál, így a számodra fontosabb ikonok könnyebben megtalálhatóak lesznek.

3. A mogicons.com oldala

Klikk az ikonra, Ctrl+C-vel másold ki, majd Ctrl+V-vel illeszd be a szövegedbe facebookon. Ez sem túl bonyolult lehetőség, ha ikonokat szeretnél használni. Azonban itt sem csak facebook hangulatjel használat lehetséges, további matricákat (sticker) is találsz, melyeket képként illeszthetsz a posztjaidba.

4. A fbicons.net oldal

Itt a leírás szerint az összes ikon össze van gyűjtve neked, használatra készen. Minden ikon mellett megtalálod a nevét, majd amellett a másolható rajzokat. Ezeket kell kijelölnöd, majd a már jól ismert Ctrl+C – Ctrl+V párossal beilleszteni a posztodba.

Egyik esetben se lepődj meg azon, hogy a kimásolt ikon fekete-fehér, és esetleg még amikor a szövegbe beilleszted, ez akkor is így van. Ha közzéteszed a posztot, akkor a mintában szereplő, színes változat fog megjelenni belőlük. Ugyanez igaz azokra az esetekre is, amikor a kimásolandó ikon egy kis téglalap csupán. Ne aggódj miatta, működni fog. 🙂

Te szoktál használni facebook hangulatjeleket? Honnan szeded őket?

 

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!