Nyakadon a nyaralás, de mi lesz akkor az olvasóiddal? Nem szeretnél a vakáció alatt is cikkeket gyártani. De akkor mit tegyél?

Az egyik megoldás, hogy kiszervezed a feladatot, és rábízod valakire, amíg te pihensz. Ez valószínűleg jár majd valamilyen költséggel, és persze az sem biztos, hogy olyan cikk lesz, amit szívesen közzétennél, de akár még jól is elsülhet.

A másik megoldás, hogy megírod előre a cikkeket, és beidőzíted őket!

Lehet, hogy ezzel most neked nem mondtam újat. Azonban, mivel újra és újra találkozom a meglepett tekintetekkel és a “Tök jó, hogy lehet ilyet!” felkiáltásokkal, amikor megmutatom ezt a funkciót WordPressben, úgy döntöttem, leírom a mikéntjét.

Cikked időzítése egy jövőbeli időpontra

Bármily meglepő, az időzítés funkciót a WordPress mindenféle bővítmény nélkül, alapértelmezésben támogatja! Sőt, ráadásul gyerekjáték beállítani, mindössze két kattintás az egész:

Írd meg a cikked a megszokott módon. Majd mielőtt közzétennéd, keresd meg a Közzététel gomb felett azt a sort, hogy “Azonnal közzétenni“. Találsz mellette egy Szerkesztés gombot, kattints rá.

Cikked időzítése wordpressbenEkkor megnyílik egy dátumbeállító sor, ahova perc pontossággal meg tudsz adni egy dátumot. Ez lehet akár múltbeli is, bár annak kevesebb értelme van. Azonban, itt egy jövőbeli dátumot is megadhatsz. Ahhoz, hogy érvényesítsd ezt a beállítást, rá kell kattintanod az OK gombra a dátum mezők után. Ha ezzel megvagy, akkor a Közzététel gomb felirata át fog változni Időzítésre.

Ha ezek után megnyomod az Időzítés gombot, akkor cikked időzítése megtörténik. Vagyis az általad beállított dátumkor (perc pontossággal) a rendszer automatikusan átállítja a státuszt “Közzétett”-re, így a cikked megjelenik a weboldaladon, és mindenki számára látható lesz.

Eközben persze lehet, hogy te épp a vízparton lógatod a lábad, és élvezed a szabadságod! Cikked időzítése leveszi ezt a terhet a válladról.

Be kell valljam – már csak a példa kedvéért is 🙂 -, hogy én magam is az előző 4 cikkemet egyszerre írtam meg, és amíg nyaraltam, egymás után jelentek meg a WebSuli Blogban, az általam beállított időkben. Beidőzítettem hozzájuk a heti blogértesítőket is, így mindenki megkapta a szokásos olvasnivalóját a hétvégékre, és nem annyira tűnt fel, hogy épp nyaralok.

Köszi, hogy elolvastad a cikket! Hasznosnak találtad? Ha igen, és úgy gondolod, hogy másnak is az lehet, kérlek, oszd meg vele!

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!