Csak idő kérdése, hogy eljuss arra a szintre, amikor már annyi cikked és oldalad van létrehozva, hogy nem látod át őket az admin felületen. Nem kell ehhez olyan nagy számra gondolni, elég akár 40-50 cikk, és már nem is olyan egyszerű megtalálni amit keresel. Ezen a ponton kezd vágyálom lenni, hogy lehetséges legyen cikkeid és oldalaid strukturálása. Ha lehetséges, akkor egyszerűen, és gyorsan. Ja, és ingyen. 🙂

A megoldás: cikkeid és oldalaid strukturálása a Nested Pages nevű bővítmény segítségével!

Ez a zseniális bővítmény egy új dimenziót nyit előtted. Nem kell mást tenned, mint telepíteni WordPress oldaladba, és aktiválni. Már működik is. Van azért néhány beállítási lehetősége (Beállítások / Nested Pages), ami első sorban akkor érdekes, ha a cikkeidnél is szeretnéd használni a tudását. Alapértelmezésben ugyanis csak az oldalaid teszi könnyen kezelhetővé. Ha a cikkeidnél is szeretnéd használni, akkor a beállításainál a Post types fülőn pipáld be a Bejegyzéseknél az “Enabled” mezőt.

De mit is csinál tulajdonképp a Nested Pages bővítmény?

Az admin felületeden, amikor listázod az összes oldalad, akkor ugye alapértelmezésben megjelennek szépen egymás alatt, a létrehozás sorrendjében, ahogy oda kerültek. Azonban, az új nézetben ez a lista megváltozik.

  • Minden egyes sort lehetőséged van önállóan mozgatni, sőt, struktúrát alkothatsz belőlük. Például, ha vagy egy “Szolgáltatások” nevű oldalad, és ehhez tartozik több szolgáltatás, amiknek saját oldalaik vannak, akkor ezeket behúzhatod a Szolgáltatások oldal alá, egyfajta gyerek elemként. Ezeket a csoportokat pedig akár ki-be is csukhatod, így mindjárt rövidebb lesz a lista, és jobban átlátod.
  • Egy másik okos lehetőség, hogy ne kelljen minden oldalt egyenként létrehoznod, megteheted ezt csoportosan is. Az “Add Multiple” gombra kattintva egyszerre több oldalt vagy cikket is létrehozhatsz! Természetesen a tartalmukat megírni már külön-külön kell majd, de a létrehozással nem kell sokat vesződni.
  • Ezen kívül ebből a listából állíthatod azt is, hogy az adott oldal része legyen-e a menüsornak, ha igen, akkor milyen címkéje legyen, stb. Mindezt anélkül, hogy elkattintanál a listából.
  • Ugyanúgy rendelkezésre áll a Gyorsszerkesztés menüpont, ahol az alapvető információkat módosíthatod.
  • Találsz egy Clone, vagyis kettőzés lehetőséget is, amivel egy gombnyomással egy másolatot készíthetsz a meglévő oldaladról vagy cikkedről.

A bővítmény oldalán nagyon jól szemléltető animált képeket lehet látni, kattints ide és nézd meg!

Ha úgy gondolod, hogy másnak a munkájában is segíthet a cikk, oszd meg vele is!

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!