“Mit adjak ajándékba?”

“Vajon örül majd neki?”

“Lehet, hogy már van ilyen neki otthon…” – Ismerős helyzet?

Az ajándékozás kockázata

Ilyen, és hasonló kérdések mindenkiben merülnek fel, amikor ajándékot keresünk. Mindegy, hogy családtagnak, barátnak, szülinapra vagy karácsonyra, az ajándékozás egy kicsit mindig kockázattal jár. Vagy ha azon kivételes emberek közé tartozol, aki biztosan tudja, hogy mit szeretne ajándékozni, akkor is ott van a kérdés, hogy hol érdemes megvenni, egyáltalán hol lehet ilyet beszerezni?

Leginkább talán ezen okokból kifolyólag van ilyen nagy forgalma a kuponos oldalaknak, és ezért vásárolnak olyan rengetegen inkább ajándékkártyákat, hiszen ezeket arra válthatja be az ajándékozott, amire szeretné. Nem csak tárgyakra, hanem élményekre is. És ez mostanában egyre nagyobb igény. Kiszakadni a hétköznapokból, lazítani egy kicsit. Élményt adni ajándékba. Ez kell.

Fő a kényelem

De az ajándékkártyát is meg kell venni. Be kell menni a zsúfolt plázába, utat kell törni a boltig, sorba kell állni, félre kell állni, mert különben megtaposnak, ez is egy élmény, éljen az Ünnep… Vajon ezért terjed egyre nagyobb mértékben, hogy inkább ki sem mozdulunk a lakásból? Hiszen a neten is meg tudom venni… Ha itt nem, akkor máshol. Katt. Megtaláltam. Megveszem. Ennyi.

Te felkészültél erre?

Ha Én MOST szeretnék egy olyan ajándékot vásárolni Nálad, amit a boltodban bármire beválthat majd valaki más, ami csökkenti az ajándékozás kockázatát, tudnál Nekem valamit ajánlani? Kapásból! Van a boltodban kupon? Ajándékkártya? Egyéb megoldás? És ha igen, akkor miért Nálad vegyem meg? Miért jobb ez, mint a konkurenciáé?

Ha nem tudod a választ reflexből, esetleg a válasz “Nem”, akkor ugye máris megvan a következő lépés, amin érdemes elgondolkodni az üzletet illetően…

Az embereknek mindig azt kell adni, amire vágynak. Amit nagyon szeretnének. Ami kell nekik. Most. Lehet, hogy ez nem az lesz, ami a Te kedvenc terméked a boltodban, vagy szerinted a leghasznosabb újdonság. De nem is Te vagy a vevő…

 

 

Csináld magad weboldalad - kezdő tanfolyam

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!