Úgy tűnik, a Like box már túl régóta barátunk, így a facebook háza táján úgy döntöttek, hogy lecserélik őt. Az új jövevény a Page Plugin nevet kapta.

Hogyan cseréld le a Like Boxot Page Pluginra?

Az elmélet ugyanaz, mint a Like Box esetén volt, csak máshol kell kérni a kódot. Látogass el erre az oldalra:

https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin

Add meg a facebook oldalad url-jét, megadhatsz még magasság és szélesség adatokat, valamint, hogy mutassa-e a posztjaid vagy sem. Újdonság, hogy beállíthatod azt is, hogy mutassa-e az oldalad borítóképét, vagy ne.

Ha készen vagy a beállításokkal, kérd el a kódot. Ugyanúgy kétfélét fogsz kapni, és ugyanoda kell őket betenni, mint a like box esetén: az elsőt az oldalad <body> tagja után, a másodikat pedig oda, ahol meg szeretnéd jeleníteni a dobozt.

Ha nem cseréled le

Ha nem cseréled le manuálisan a kódot, akkor az 2015. június 23-án automatikusan frissülni fog.

Amire figyelj

A Page Plugin minimális szélessége 280px. A Like Box ennél keskenyebb is tudott lenni, így érdemes utána nézned, hogy ha például az oldalsávodban foglal helyet most a Like Box, vagy valahova be van szorítva, akkor azt milyen szélességben teszi. Ha 280px-nél kisebb hely áll rendelkezésre, akkor a Page Pluginnal készített box bizony ki fog lógni az oldaladból. Ehhez célszerű lehet megnövelni a számára kialakított helyet.

Ilyen volt – Ilyen lett

like-box-ilyen-volt

 

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!