Az előző cikkben megnéztük, hogyan is tudsz a saját csatornádra mutató közösségi ikonokat, és facebook esetén like boxot is elhelyezni a weboldaladba. Most arról lesz szó, hogyan is tudsz megosztó gombokat, és közösségi bejelentkező gombokat elhelyezni a weboldaladban, ha wordpress motort használsz.

Ehhez wordpress esetén szükséged lesz valamilyen bővítményre, melyet WordPressben a Bővítmények/Új hozzáadása pontban tudsz telepíteni. Mondanom sem kell, annyi van belőlük, mint égen a csillag.

De melyik is lesz jó neked?

Mutatok néhányat, amit érdemes lehet kipróbálnod, majd magad eldöntöd, hogy melyik nyerte el legjobban a tetszésed.

social-bovitmeny1

1. Ultimate Social Media Icons

Ez a kis bővítmény meglepően sokrétű ahhoz képest, hogy teljesen ingyenes. A közösségi ikonok olyan mennyiségű tárházát adja, amennyit sosem fogsz használni 🙂 Az alapból megjelenőket állíthatod, és a “több” gomb rejti majd a maradék néhány száz lehetőséget.

Sőt, amit még nem sok helyen láttam, adhatsz hozzá saját egyedi ikont is, saját url-el. Ezt szerintem lehetne használni olyan esetekben, ha például van egy külső szolgáltatónál blogod (blog.hu-n, stb.), de ha más ötleted van, hogy mit linkelnél be egyedileg, írd meg a hozzászólások között 🙂

A bővítmény ad lehetőséget a widgetként való használatra, de berakható minden bejegyzés aljára is az ikonsor. Tud lebegni az oldal szélén (gördítésnél is belebeg a helyére, így mindig látszik), és ez a funkció külön kikapcsolható mobil eszközökön, ami nagyon hasznos tulajdonság, mobilon elég zavaró tud lenni egy mászkáló elem.

Ami szintén nem megszokott, hogy azon kívül, hogy beállítható, hogy mutassa-e az adott médiához a “likeok” számát, ezt az értéket még te magad is tudod állítani manuálisan.

Beállítható még ezeken kívül egy popup lehetőség is. Vagyis egy felugró ablak az ikonokkal. Lehet, hogy idegesítő módon állandóan ott legyen az oldalon mindig mindenhol, de ezt nem javaslom, elég riasztó tud lenni. A szolidabb megoldás, hogy X másodperccel az oldalra érkezés után egyszer felugrik ez az ablak, többször nem. (X értékét természetesen te állíthatod)

Mindemellett az ikonok megjelenését illetően 17 féle sablon közül választhatsz.

Összességében nem találtam kivetnivalót benne, remek kis bővítmény 🙂

 

social-bovitmeny3

 

2. Share Buttons by AddToAny

Ez a bővítmény is számtalan ikont biztosít, melyeket a “több” gombra kattintva érünk el azok után, amiket beállítottunk, hogy alapértelmezésben jelenjenek meg. Ellenben furcsállom, hogy valamiért YouTube ikont nem találtam a listában.

Widget ehhez a bővítményhez is létrejön. Ezen kívül Standard és Float módja is van, melyek egyszerre is tudnak működni. A standard beállításokban az ikonsor az oldalakba és bejegyzésekbe tehetők bele, a float mód pedig az oldal valamelyik szélére, esetleg az aljára helyezi el őket.

Hasznos, hogy beállítható, hogy mekkora oldalszélességtől (pixelben értendő) jelenjen meg az ikonsor az oldal alján például, ne oldalt. Ez nagyon jó, ha mobileszközön kell megjelennie, így nem veszi el a helyet széltében, inkább lemászik az oldal aljára.

3. Sociable

Két módban használható, Skyscaper és classic. A skyscraper mód az oldal szélén, egyfajta toronyként jelenik meg, feltehetőleg emiatt van, hogy a bővítményhez nem érhető el widget.

A classic mód adja a lehetőséget, hogy bejegyzések és oldalak alján és tetején jelenítsük meg az ikonokat. Az alapértelmezés 9 ikon és 5 megosztó gomb, a “több” lehetőség alatt másik 10 ikont találunk. A YouTube ikont itt is hiányoltam, ami elég furcsa a videók terjedésének időszakában. Classic módban 6 féle dizájn közül választhatunk, és ezeket 4 méretben jeleníthetjük meg.

Ezt a bővítményt is a népszerűek között találtam, de úgy gondolom, hogy a nagy számú letöltést első sorban annak köszönheti, hogy régóta elérhető a bővítmények között. Az előző pontokban bemutatottak könnyebb kezelhetőséget és nagyobb tudást adnak a kezedbe. Az pedig rajtad áll, hogy melyiket használod végül 🙂

Te melyik közösségi oldalakat használod? Van céges oldalad ezeken? Linkeld be a hozzászólásokba, és írd le, milyen stratégiát alkalmazol a közösségi médiában, mi az ami beválik, mi az ami nem, tanuljunk belőle egy kicsit 🙂

 

 

Mi lehet a gond weboldaladdal? - Ingyenes tanulmány

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!