Ez egy elég összetett kérdés, de most konkrétan arra gondolok, hogy milyen eszközökre van szükséged ahhoz, hogy elmondhasd, hogy van egy saját weboldalad, vagyis a megvalósítást tekintve mi kell egy weboldalhoz.

1. Domain

Első lépés, hogy saját domain nevet válassz magadnak. A te céged, képviseld hát hozzá méltóan, és ehhez az első és talán legfontosabb, hogy nem egy ingyenes szolgáltató neve visít a névjegyeden. Manapság pár ezer forint egy évre egy domain név. Ha erre sem áldozol, az szerinted mit sugall a külvilág számára?

  • Ennyire rosszul megy a cégnek?
  • Ennyire nem ért hozzá, vagy nem érdekli?
  • Ennyire skót?

…. és mondanom sem kell, hogy a céged megítélése szorosan összefügg a munkád megítélésével. Ha a bemutatkozás nem profi, akkor a cég sem az az emberek fejében, hiába az ellenkezője az igaz. Az emberi természet már csak ilyen, ezzel ne felejts el számolni.

Megjegyzés: Nem árt ha tudod, hogy domain igénylésekor a .hu domainek esetén 8 nap a domain bejegyzésének ideje, mire teljes jogú tulajdonos leszel, ez törvényi szabályozás. 2 nap múltán már feltételesen megkapod a domaint, és a weboldal építését tulajdonképp elkezdheted rajta, de 8 napig még lehet fellebbezni az ellen, hogy a domain a tied legyen (sértett jogtulajdonos részéről például).

2. Tárhely

Ha már van domain neved, azt hozzá is kell kötni egy tárhelyhez, hogy tudd hova építeni a weboldalad, legyen valami, amit a domain név alatt el lehet érni. Tárhely bérlésénél sok szempontot érdemes figyelembe venni, például, hogy van-e hozzá levelezési lehetőség, van-e korlátozva a tárhelyhez csatolható postafiókok, domainek, aldomainek, adatbázisok száma, van-e kezelőfelület a tárhelyhez, van-e ügyfélszolgálatuk, stb…

Ha azzal, hogy megfelelő szolgáltatót találj, nem szeretnél sokat vesződni, akkor ajánlom az EZIT Kft.-t, ár-érték arányban kiválóak.

3. Tudd, hogy mire van szükséged

Mire is gondolok itt? Azt megnéztük, hogy technikailag mi kell egy weboldalhoz. Most azt nézd meg, hogy mi kell a cégednek.

  • Weboldal? Webáruház? Blog?
  • Kész rendszer vagy egyedi fejlesztés? Melyik az, amelyiket te is meg tudod csinálni?
  • Hogyan is rakd össze, hogyan nézzen ki?
  • Milyen elemeket használj, mi a trend manapság, és mi lenne megfelelő a cégednek?

Ezeket mind érdemes végiggondolni, mielőtt bármibe is belekezdenél.

Magad is boldogulhatsz vele, de ha szeretnél időt spórolni, körültekintően eljárni, esetleg segítségre van szükséged, neked készült az Alapozó tréning, ahol mindent kidolgozhatsz, amire a megvalósítás megkezdéséhez szükséged van!

 

Alapozó tréning

 

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!