Amíg kicsi a céged – főleg, ha kezdő vállalkozó vagy -, és a feladatok többségét még te látod el, addig rettentő fontos, hogy olyan eszközöket és megoldásokat használj, amikkel minimalizálni tudod az időráfordításod a mindennapi teendőkre. Természetesen ez később is fontos lesz, de a növekedésed alapja, hogy már az elején is azzal foglalkozz, amivel neked kell.

A te feladatod ugyanis az, hogy új vevőket szerezz, és építsd a céged, növekedj. Nem az, hogy ügyfélszolgálatosként tevékenykedj és postára vidd a csomagokat.

Alább olyan eszközöket találsz, melyeket mi a mindennapjainkban használunk, vagy ügyfeleink tapasztalatai alapján jó szívvel ajánlunk. Ezek kipróbált, és valóban működő eszközök, használd őket te is, és foglalkozz a fontosabb dolgokkal.

MINIMUM ESZKÖZÖK WEBOLDALADHOZ

wordpress

1. WordPress

Ahhoz, hogy a weboldalad naprakészen tartsd, elengedhetetlen, hogy ezzel az egyszerű rendszerrel barátságot köss. Egy jó sablonnal szinte bármi megvalósítható vele. Értékesítés, egy gyors kampány, új termék, blog… minden egyszerűen menedzselhető vele.

 

themeforest - elegantthemes

2. Elegant Themes, Themeforest – sablonok WordPresshez

Az imént említett WordPress rendszerhez találsz ezeken az oldalakon remek sablonokat. Bár nem ingyenesek, de a tudásukkal annyi időt és munkát spórolnak neked, hogy bőven megérik az árukat.

 

ezit tárhely

3. Tárhelyszolgáltató – ezit.hu

Akiket mi ajánlunk neked jó szívvel, az az EzIT Kft. Nagyon jó ár-értékaránnyal elérhető szolgáltatásaik, és tényleg 0-24-es, rendkívül segítőkész ügyfélszolgálatuk van.

 

képletöltő oldalak

4. Képlelőhelyek – 25 képletöltő oldal

Állandó probléma és kihívás, hogy olyan képeket találj, melyeket szabadon használhatsz, és megfelelően illusztrálják az iparágad. Ehhez segítségképp összegyűjtöttünk számos ingyenes és fizetős képeket egyaránt tartalmazó weboldalt, kutass köztük kedvedre.

 

photoshop - picasa

5. Képszerkesztő program – Photoshop

Ha kezdő vagy, akkor talán túlzásnak tűnhet, hogy egy olyan nagyágyút javaslok neked, mint a Photoshop. Tényleg kell hozzá egy kis idő, mire az ember belejön a használatába, azonban nem kell félni tőle, bőségesen kárpótol azért, hogy egy kicsit gyakorolni kell. 30 napos próbaverzióban kipróbálhatod, utána pedig havidíjas konstrukcióban érheted el.

Ha valami egyszerűbbet szeretnél, akkor a Picasa programmal is sok dolgot megcsinálhatsz, bár kétségkívül korlátozottabb az eszköztára. Kezdetben ez is tökéletes megoldás lehet.

 

tinyjpg

6. Képoptimalizáló – TinyJPG

Ha a képeid a weboldaladra szeretnéd feltölteni, akkor mindenképp javasolt, hogy optimalizáld a fájlok méretét. Hiszen a túl nagy képek miatt nagyon megnőhet az oldalad betöltési ideje, ami végső soron számodra lesz hátrány. Korábban egy tesztet is csináltunk, ahol különböző módokon próbáltuk megtalálni a képek legjobb optimalizálási módját, és ennek eredményeképp ajánlom most neked a fenti oldalt erre a célra.

 

analytics

7. Analitika – Google Analytics

Ha már van weboldalad, elengedhetetlen, hogy tudd is, mi zajlik rajta. Hol járnak a látogatóid, és hányan is vannak ők, stb. Ehhez pedig már szinte alapértelmezés a Google analitikai eszköze, aminek minden weboldal alatt futnia kellene. Ha tudni akarod, mi zajlik a weboldaladon, ezt mindenképp integrálnod kell.

WEBOLDALON KÍVÜLI HASZNOS ESZKÖZÖK

hirlevél küldő

1. Hírlevél küldő – ListaMester vagy MailMaster

A rendszeres hírlevélküldésen kívül ezekkel a szoftverekkel az ügyfélkezelést és esetleg a vásárlási folyamatokat is automatizálhatod. Ez pedig kötelező! A rendelésekre ne te válaszolj, hanem egy automata. A díjbekérőt ne te küldd, hanem a beállított rendszer. Ha ez nálad még nem így működik, akkor ezeknek a szoftvereknek mindenképp nézz utána. A ListaMester az, amit mi is használunk, a MailMastert pedig ügyfeleink tapasztalatai alapján ajánljuk. Ez utóbbi költségesebb megoldás, de több funkciója is van. Nézd meg, szükségesek-e ezek számodra, ez alapján már tudsz majd választani.

 

camtasia studio

2. Videószerkesztő – Camtasia Studio

Képernyőfelvételekhez vagy videók szerkesztéséhez tudod remekül használni ezt a programot. Mi például ezzel készítjük a videóinkat a tanfolyamokhoz. 30 napos próbaverziója érhető el, megnézheted, hogy számodra megéri-e a használata.

 

envato market

3. Envato market – videók, hangok, grafikák, képek

Ez a piactér magába foglalja a korábban már említett Themeforest sablongyűjteményt is. Ezen kívül számtalan olyan kincset találhatsz, melyre a munkád során szükséged lesz. Hangfájlok, videók, grafikák és képek tömegével találkozhatsz, és akár néhány dollárért jó minőségű dolgokat vásárolhatsz.

 

Facebook

4. Facebook üzleti oldal

Jelenleg a facebook nem kerülhető meg, ha mikro- vagy kisvállalkozásod van. De a facebook jelenléted üzleti vonalon kell létrehoznod, nem úgy, ahogy felhasználóként vagy jelen ezen a közösségi oldalon. Privát profillal korlátozva van az ismerőseid száma, ami ugye üzletileg igen hátrányos. Ezen kívül hirdetni kizárólag üzleti oldalon keresztül tudsz, ez pedig elkerülhetetlen lesz, ha azt akarod, hogy az üzeneted eljusson a lehetséges vevőidhez. Ha még eddig nem tetted, kezdj el megismerkedni vele.

 

Számlázó program

5. Számlázó program – Naturasoft vagy Számlázz.hu

Az első pillanattól kezdve szükséges, hogy számlát adj az ügyfeleidnek. Persze, az elején még használhatsz kézi számlatömböt, de azért valljuk be, az már eléggé idejét múlt megoldás. Sokkal trendibb és hatékonyabb is, ha egy pdf-ben vagy elektronikus számlaként küldöd a számlát. Nem beszélve arról, hogy ha a számlázás folyamatát is automatizálni szeretnéd, akkor azonnal el is felejtheted a számlatömböt… A fenti programok közül mi a Naturasoft szoftverét használjuk jelenleg, tapasztalatok alapján rendszeresen frissítik, és a törvényi szabályozásoknak is sokkal korábban eleget tesznek, mint ahogy azok életbe lépnének. A számlázz.hu szoftverét ügyfeleink tapasztalata alapján ajánljuk, valamint, ha automatizálásról van szó, akkor ezzel jársz jobban.

 

WebShopIroda

6. WebShopIroda

Tulajdonképp ők az ideális ügyfélszolgálat. Nyugodtan rájuk bízhatod a termékeid csomagolását és szállítását, de az ügyfélszolgálatos szerepét is vállalják. Hamar megérzed majd, hogy mennyi macerát vesznek le a válladról. Ha most több időd megy e a csomagolással – postázással – ügyfélszolgálati teendőkkel, mint heti 4-8 óra, akkor sürgősen keresd meg őket.

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!