Üzenetküldési lehetőség a facebook üzenetekkel a weboldaladon keresztül? Igen, ez mostantól lehetséges! Új funkciókkal bővült a Page Plugin, ismerkedj meg velük!

Mik is ezek az új funkciók?

Nem is olyan régen volt, hogy írtunk arról, hogy a Like Boxot felváltotta a Page Plugin. Most pedig eljött az idő, hogy ezt is továbbfejlesztették, így hát íme, itt az összefoglaló az újdonságokról:

Ahogy itt is láthatod, az új, bővített megjelenés tartalmaz néhány fület. Itt nálunk most kettőt, az Idővonal és az Üzenetek névre hallgatókat. Ezen kívül elérhető még az Események nevű is, csak mivel nekünk nincsenek esemény jellegű bejegyzéseink, így arra nem volt szükségünk.

Ebből már láthatod is, hogy azt, hogy melyik lehetőségek jelenjenek meg, azt te magad szabályozhatod, és ezt érdemes is végiggondolnod, hiszen az, hogy számodra melyiket lehet jó alkalmazni, attól függ, hogy a te bizniszedben minek van értelme, haszna.

Hírfolyam (Timeline)

A hírfolyamod megjelenését eddig is beállíthattad, csupán ez a felület most megkapta az Idővonal (Timeline, ha angolul használod) nevet. Ugyanúgy működik, mint eddig.

Hogyan tudod beilleszteni ezt a fület a Page Pluginba?

A Page Plugint megjelenítő kis kódot ki kell egészíteni egy picikét. Az eddigi, meglévő kódodba még bele kell biggyesztened ezt: data-tabs=“timeline” 

Üzenetek (Messages)

Az üzenetek küldésének lehetősége viszont tényleg új. Ezzel tulajdonképp egy új kapcsolatfelvételi lehetőséget tudsz biztosítani az érdeklődőid számára. Akár, a kapcsolati oldaladra is kiteheted úgy a Page Plugint, hogy csak az üzenet fül jelenjen meg, így akár le is cserélheted a kapcsolati űrlapod, ahol be kellett írni a nevet meg az email címet, hiszen azt már tudja a Facebook az illetőről aki ír neked.

Ezzel persze azért óvatosan, mert még mindig vannak emberek, akik nincsenek jelen a Facebookon, és különösen figyelj erre, ha eleve olyan a célközönséged, hogy nem jellemző rájuk ez a jelenlét, ebben az esetben nem fognak tudni írni neked ilyen módon, hiszen ahhoz, hogy használják ezt a funkciót, be kell jelentkezniük a Facebookra.

Mit kell tenned, hogy legyen ilyen fül a Page Pluginodban?

Először is, az oldalad beállításainál engedélyezned kell, hogy lehessen az oldaladnak üzenetet küldeni.

Ezek után a Page Plugint megjelenítő kis kódot szintén ki kell egészíteni egy picikét. Az eddigi, meglévő kódodba még bele kell biggyesztened ezt: data-tabs=“messages” 

Események (Events)

Ha olyan az üzleted, hogy gyakran szerveztek eseményeket, és vannak ilyen jellegű bejegyzéseitek, akkor az esemény fület is érdemes lehet megjelenítened. Ezen nem csak feliratkozni lehet az eseményre, de láthatók az érdeklődő számára azok az ismerősei is, akik esetleg szintén csatlakoztak már ehhez. Ezen a folyamon pedig megjelennek az eseménnyel kapcsolatos frissítések, változások, és az ehhez írt posztok is.

Én biztos, hogy kitennék egy ilyen Page Plugint az adott eseményem weboldalára. 🙂

Hogyan jelenítheted meg az Események fület?

Ehhez, a Page Plugin kódját szintén ki kell egészítened, mint az előzőekben: data-tabs=“events” kódocskának kell még belekerülnie az eddigiekbe.

Ha több fület is szeretnél használni

Akkor elég ezt az adatot egyetlen egyszer beleírnod! Mégpedig a használni kívánt fülek neveit vesszővel elválasztva, egymás mellé írva: data-tabs=“timeline,events,messages” – így például mindhárom fül megjelenik majd.

A teljes kód pedig így néz majd ki végül:

<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/sajatoldaladneve” data-tabs=“timeline,events,messages” data-small-header=”false” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”><div class=”fb-xfbml-parse-ignore”><blockquote cite=”https://www.facebook.com/facebook”><a href=”https://www.facebook.com/facebook”>Facebook</a></blockquote></div></div>

Ha segítségre van szükséged a használatával kapcsolatban, írj nyugodtan, akár a hozzászólásokban, akár üzenetben, szívesen segítünk!

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!