Sok olyan ügyfelem volt már, akiknek kifejezetten kérésük volt a leendő weboldalukkal kapcsolatban, hogy átadás után ők tudják saját maguknak szerkeszteni azt. Tudjanak felvinni új tartalmakat, vezethessék a blogjukat.

Ez egy természetes kérés, és részemről pedig természetes, hogy ilyen módon készítem el a weboldalukat, mégis elgondolkodtató, hogy milyen sokan vannak, akiknek nincs meg ez a szabadságuk a weboldalukkal kapcsolatban.

Függés vagy függetlenség?

Ha első weboldalad készítteted, nem feltétlen jut eszedbe rákérdezni arra, hogy ha átadják a weboldalt, akkor fogod-e tudni magad kezelni a későbbiekben. Akik ilyen kéréssel fordultak hozzám, nekik már megvolt az a tapasztalatuk, hogy bizony olyan weboldalt készített nekik a kivitelezőjük, amibe utána csak ő tudott belenyúlni, mert ha új tartalmat kellett feltenni, akkor kódban kellett turkálni hozzá. Ezért természetesen minden alkalommal el lehet kérni egy bizonyos összeget a weboldal tulajdonosától, tehát jó üzlet a készítőnek.

No azért van az éremnek egy másik oldala is: az ilyen weboldalt készítő cégek általában vállalják a szolgáltatás keretein belül, hogy üzemeltetési illetve biztonsági kérdésekben felügyelik a weboldalt, tehát bizonyos terheket levesznek a weboldal tulajdonos válláról.

Manapság azonban inkább elterjedtek azok a weboldalak, amik rendelkeznek admin felülettel. Ezen keresztül a weboldal tulajdonosa tudja szerkeszteni a weboldala tartalmát, új tartalmakat tud feltenni, így nem kell minden kis módosításért a fejlesztőhöz rohanni, és napokat várni, mire be tudja illeszteni az idejébe, hogy megcsinálja, amit kértünk tőle.

Cserébe azonban nekünk kell figyelni olyan dolgokra is, mint például a verziófrissítések.

Weboldal admin felülettel

Az igazság az, hogy ilyen weboldalt készíteni manapság már egyáltalán nem ördöngösség. Akár te magad is meg tudod csinálni! Igen, jól olvasod, Te, akár mindenféle informatikai szakértelem nélkül is képes vagy rá!

Ha ilyen weboldalt szeretnél magadnak, és nem riadsz vissza attól, hogy saját magad készítsd el, akkor nagyon jó helyen jársz, hiszen a TrendiNet WebSuliban online sajátíthatod el a weboldal készítés folyamatát teljesen az alapoktól kezdve! » Nézd meg a részleteket itt «

Ha azonban csak az igaz rád, hogy admin felülettel rendelkező weboldalt szeretnél, de nem szeretnéd magadnak készíteni, inkább rábíznád egy szakira, akkor keress meg bátran! 🙂

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!