Félelmetes, hogy manapság a gyerekek korosztályában mekkora szerepe van a mobileszközöknek. Tv-t már kevesebbet néznek, ellenben saját tabletjük van (nem, nem a család közös tabletje, hanem minden gyereknek saját!). Nekem még varázslatos dolog volt a walkman, és nem is volt az olyan régen… A mai gyereknek már természetesek az okoskütyük, ezzel nőnek fel, úgy tanulják meg használni őket, mint az anyanyelvüket.

Gyerek kezébe nem való

Az internetnek azonban vannak olyan sötét bugyrai is, amitől még mi felnőttek is óvakodunk. Ezért aggódik minden szülő, amikor a gyerek “kezébe kerül az internet”,  hiszen ezek a tartalmak nem valók nekik. Ez teljesen természetes aggódás, és érthető, ha emiatt a szülők nem szívesen adják gyerekük kezébe ezeket az eszközöket.

Ezt a problémát szem előtt tartva készítette el a Google a YouTube Kids alkalmazást, amely olyan, mint az általunk is ismert YouTube, csak olyan tartalmak találhatók benne, amiktől nem kell féltenünk gyerekeinket. Ha mégis szigorúbbak vagyunk, mint a Google ezen a téren, akkor magunk is korlátozhatjuk, hogy mely videókat nézheti meg a lurkó, és melyeket nem.

Sőt, egy időzítő is található az alkalmazásban, mely adott idő után leállítja azt, így nem kell a szülőnek azzal foglalkozni, hogy “túl sokat nézi a gyerek a tv-t” – vagyis az alkalmazást 🙂

Az lehetőség sajnos egyelőre az USA-ban érhető el a Google Play-ben és az App Store-ban, de előbb-utóbb eljut hozzánk is.

Alább találod a hivatalos bemutató videót

Ezek is érdekelhetnek, nézd csak!